Information om reseförsäkring

Du kan avboka en resa om du eller en anhörig blir sjuk innan avresa. Avbokning av resa på grund av risk för att smittas av coronaviruset omfattas däremot inte.

Avbeställningsskyddet ger dig möjlighet att avboka en resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall innan du ska resa. Avbeställning kan ersättas mot läkarintyg enligt villkoren i din reseförsäkring. Detta gäller även om du är smittad av coronaviruset och har ett läkarintyg som bekräftar detta. Avbeställningen täcker enbart flyg eller hotell som du bokat innan avresa om du blir akut sjuk.

Om flygbolaget ställer in resan omfattas varken flyget eller hotellet av reseförsäkringen på kortet. Du ska istället vända dig till researrangören eller flygbolaget för att få hjälp.

Läs mer om vad som ingår i försäkringen:
Resekonto (TAC) (pdf)

Frågor och svar om avbeställningsskyddet

Avbeställningsskyddet gäller enbart om du själv eller någon i ditt resesällskap blivit sjuk och du därför inte kan genomföra din resa.

Nej enbart oro är inte ett skäl för att få ersättning från försäkringen. Avbeställningsskyddet gäller enbart om du själv eller någon i ditt resesällskap blivit sjuk och du därför inte kan genomföra din resa. Om du redan köpt en resa men inte vill åka behöver du därför kontakta din researrangör för att undersöka möjligheten att avboka eller omboka.

Nej, våra kompletterande reseförsäkringar täcker inte vård i utlandet.

Nej, din försäkring ersätter inte hemresa enbart för att du är orolig för att smittas.

Sker det innan din avresa så är de skyldiga att kompensera dig med en ny resa vid senare tillfälle alternativt kompensera dig ekonomiskt. Om det sker medan du befinner dig på resmålet så kontakta flygbolaget för att lösa hemresan på annat sätt.

Blir du satt i karantän på grund av risk för smittspridning finns inget försäkringsskydd. Detta är ett resultat av ett myndighetsingripande, vilket är undantaget i försäkringsvillkoren.

Kontakta flygbolaget eller researrangören för mer information.