Kortet på resan

Kan jag använda mitt kort utomlands?

Svar:

Att ha med sig ett kort på resan gör att du alltid kan handla och får tillgång till kontanter utan att behöva växla till lokal valuta innan du reser.

Att tänka på när du använder kortet utomlands:

  • Kontrollera kortets giltighetstid innan du reser så att det är giltigt under hela din resa. Giltighetstiden hittar du på kortets framsida
  • Ha alltid kortet under uppsikt, speciellt på marknader, eller lås in det i hotellets safetybox
  • När du betalar med kort utomlands kan du bli erbjuden att välja valuta på ditt köp. Vi rekommenderar att du alltid väljer den lokala valutan istället för till exempel svenska kronor. I de allra flesta fall får du en bättre kurs om du väljer att debiteras i landets lokala valuta
  • Se till att du alltid har telefonnumret för att spärra kort med dig på resan, +46 8 14 68 78 (öppet dygnet runt)

Tänk på att inte betala dubbla försäkringar utan att se över vad som täcks av din hemförsäkring. I ditt kort ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med kortet.

Här hittar du information om den kompletterande reseförsäkringen

Hjälpte den här informationen dig?
Var hittar jag flygplatsloungerna?

Svar:

Här hittar du en komplett lista över flygplatsloungerna.

Den där känslan av oas, frizon och andningshål. Det är inte ofta den infinner sig på flygplatser – förutom i Diners Clubs lounger. Tillgången på flygplatslounger har ökat rejält de senaste åren. Idag finns det närmare 750 lounger för Diners Clubs medlemmar runt om i världen, och de ökar stadigt.

I loungerna hittar du alltid en bekväm sittplats med något litet att äta och dricka, dagsfärska tidningar och vanligtvis WiFi.

Hjälpte den här informationen dig?
Vad ingår in min reseförsäkring?

Svar:

Vart du än reser i världen är du automatiskt skyddad av vår kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Försäkringen täcker inte bara dig utan hela din familj. För att den kompletterande reseförsäkringen ska gälla, måste du betala minst 75 % av resan med ditt Diners Club-kort.

Försäkringen omfattar även olycksfall, förseningar av resan samt skydd om ditt bagage skulle komma på avvägar på utresan. Försäkringen gäller resor som varar upp till 60 dagar. För fullständiga villkor se försäkringsvillkoren.

Läs mer om din reseförsäkring

Hjälpte den här informationen dig?